Внесох за разглеждане в Народното събрание одобрените от служебното правителство проекти

...
Внесох за разглеждане в Народното събрание одобрените от служебното правителство проекти
Коментари Харесай

Донев: Инхаус поръчките се превърнаха в емблема за източване на държавни средства

Внесох за разглеждане в Народното събрание одобрените от служебното държавно управление планове на закони. В пет от тях са залегнали законодателни промени , които са свързани с второто заплащане по Националния проект за възобновяване и резистентност.

На днешното съвещание ни следва работа по още три закона от този пакет - закона за публичните поръчки, Закона за медиацията и Закона за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности.

Това сподели служебният министър-председател Гълъб Донев при започване на съвещанието на Министерския съвет, представен от



В дневния ред на днешното съвещание са включени 10 законопроекта, които имат за цел да подобрят и облекчат живота на българските жители.

Донев открои за какво е значим Закона за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности - тъй като независиямият орган за противопоставяне на корупцията е мощната имунна система на страната против порочните практики, които позволяват облагодетелстването на малко на брой за сметка на цялото общество. Инхаус поръчките се трансфораха в емблема за източване на държавни средства. В предложенията за промени в Закона за публичните поръчки се не разрешава на изпълнителя да превъзлага поръчката, планува се глоба при положение на нарушение на възбраната.

На днешното съвещание следва да бъдат утвърдени спомагателни 20 млн. лева по бюджета на Министерството на труда и обществената политика за погашение на еднократна финансова помощ за отопление в размер на 400 лева

Служебният министър председател се обърна към министрите с думите: " Надявам се, че ударната вълна от въпроси на народни представители ви поддържа в добра форма ". И уточни съответни данни. " За първите два дни от активността на 48-ото Народно заседание по груби сметки са заложени към 70 въпроса към министрите от служебното държавно управление. Забелязвам ударници в надпреварата за най-питащ депутат, както и министри, които са първенци в категорията " най-питан министър ". Засега шампионата води министър Иван Шишков със заложени 18 въпроса от страна на народните представители. Разчитаме на същия порив и интензивност в същинската активност на народните представители като законотворци.

Донев поздрави всички именици, котио честват на Димитровден в това число и министърът на защитата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР